Groninger acrogymnasten op dreef in Uithuizen

UITHUIZEN/ GRONINGEN - De acrogymnasten van GVAV Rapiditas uit Groningen zijn zaterdag uitstekend voor de dag gekomen bij een voorwedstrijd in de D-/ E-lijn in Uithuizen.

Het duo Jade van der Wouden en Leyan Hieuw Kin Koen, en het trio Melissa Bakker, Jente Zirkzee en Lynn Kooistra veroverden een gouden medaille in de D-lijn. Verder was er zilver voor het D-seniorenduo Susan Kooistra en Lara Hieuw Kin Koen, het D-jeugdduo Dychelen de Palm en Elisa Span, het E-jeugdduo Jutta Haverkort en Juna Cazemier, en het E-seniorenduo Demi Postma en Esmée Hendriks. Het D-jeugdtrio Evelien Helweg, Merel Raangs en Megan Raspe, en het E-jeugdtrio Lotte Raangs, Jeltje Elsenga en Lisa Datema keerden met een bronzen plak huiswaarts.. Alle dertien deelnemende teams van GVAV Rapiditas plaatsten zich voor de Groninger kampioenschappen op 17 februari. Deze wedstrijd vindt plaats in Sporthal Lewenborg.

Rebecca Groote

[caption id="attachment_77543" align="alignright" width="233"] Rebecca Groote in de armen van haar partner Ties Oosterhof (eigen foto).[/caption] Behalve voor de GVAV’ers was er in Uithuizen ook succes voor de voor GYM Academy uit Marum uitkomende Rebecca Groote uit Groningen. Samen met Ties Oosterhof veroverde de 7-jarige Rebecca - met de hoogste dagscore - een gouden medaille.