Vijf exposities in Pictura in Groningen

GRONINGEN - In Pictura in Groningen zijn van zondag 4 februari tot zondag 18 maart liefst vijf exposities.

In de bovenzaal is ‘Over Landschap’ te zien, een expositie van landschapsschilder Leen Kaldenberg. De in Groningen woonachtige Kaldenberg heeft een fascinatie voor het noordelijk landschap. Zijn werken verbeelden landschappen maar het is hem niet te doen om duiden van het landschap. Het zijn veelal pogingen om het waargenomen doordeweekse landschap te analyseren en om te zetten in een beeld. In de benedenzalen is het werk van Antje Stel en Arnold Jipping te bekijken. Antje Stel toont met haar expositie ‘Nature’ geabstraheerde landschappen, geschilderd met een ruige, brede en losse toets.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_77373" align="aligncenter" width="287"]Antje Stel. Voorbeeld van het werk van Antje Stel.[/caption] Fotograaf Arnold Jipping exposeert met ‘Verbeelding’ foto’s die hij gedurende de afgelopen 35 jaar met verschillende camera’s heeft gemaakt. Kenmerkend voor Jipping is het belang van de bewerking van een foto. Dit geeft hem de vrijheid om een beeld in de loop der tijd verder te ontwikkelen. Hij beperkt zich geenszins tot een eindproduct in een vastgestelde oplage; de afdruk is slechts een momentopname.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_77372" align="aligncenter" width="498"]©Arnold Jipping Voorbeeld van het werk van Arnold Jipping. ©Arnold Jipping[/caption] In de Witte Doos presenteert stichting PRINT ‘Bijzondere Noordelijke boeken’. Voor deze expositie werden Noord-Nederlandse boekontwerpers uitgenodigd om hun beste werk van de afgelopen vijf jaar te exposeren. Het resultaat is een zestigtal boeken dat mag worden doorgebladerd en gelezen. Ook de prijswinnende sheltersuit van modeontwerper Bas Timmer is te bewonderen in Pictura. Een sheltersuit is een tot slaapzak te transformeren water- en winddichte jas die dakloze bescherming biedt tegen allerlei weersomstandigheden. Timmer ontving 28 oktober tijdens de Dutch Design Week de Public Award voor zijn ontwerp.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_77375" align="aligncenter" width="432"]De sheltersuit van modeontwerper Bas Timmer. Foto: Ebo Fraterman De prijswinnende sheltersuit van modeontwerper Bas Timmer. Foto: Ebo Fraterman[/caption]
Alle exposities worden op zondag 4 februari om 16.00 geopend.