Dieuwertje Blok leest voor bij SKSG

GRONINGEN - [caption id="attachment_77442" align="alignright" width="135"] Dieuwertje Blok sust de tijger in slaap. Foto: SKSG[/caption]

GRONINGEN - Dieuwertje Blok, wethouder Ton Schroor en directeur/ bestuurder Enno van der Werff van SKSG hebben woensdag op verschillenden locaties van Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) voorgelezen uit ‘Ssst! De tijger slaapt’. Zij deden dit in het kader van Het Nationale Voorleesontbijt, de traditionele aftrap van De Nationale Voorleesdagen. Honderden kinderen, verkleed als tijger of kikker, luisterden aandachtig naar het verhaal van het Prentenboek van het Jaar 2018, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup. Ze maakten op interactieve wijze kennis met de dieren uit het prentenboek. Bovendien hielpen ze de dieren langs de slapende tijger te voeren; door zo hard te blazen dat de dieren over de tijger zweefden of door over de neus van de tijger te aaien om hem weer in slaap te sussen.

Voorlezen

SKSG vindt het erg belangrijk de ontwikkeling van spelling en tekstbegrip op jonge leeftijd te stimuleren. De Nationale Voorleesdagen zijn daarom vaste prik op de peuterspeelzalen en kinderdagopvanglocaties. Alle SKSG-peuterspeelzalen en -kinderdagopvanglocaties ontvingen bovendien het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’, met daarbij een speciaal door het SKSG-pedagogenteam samengesteld themapakket. Hierin zitten alle ingrediënten om het verhaal tot leven te laten komen en kinderen mee te nemen in de belevenissen van het boek. Het thema ‘De tijger slaapt’ staat de komende zes weken centraal bij alle activiteiten.