Noorderpoort ondertekent huurcontract nieuwe locatie

GRONINGEN - Regionaal opleidingscentrum (ROC) Noorderpoort ondertekent vrijdag 26 januari het huurcontract voor het pand aan het Winschoterdiep 50 in Groningen.

Namens Noorderpoort zet Rob Schuur, voorzitter van het college van bestuur, zijn handtekening onder het contract. Verder zet Mario Peters, eigenaar van het pand aan het Winschoterdiep, zijn krabbel. Ze doen dat om 16.00 uur, bij de start van de open dagen van Noorderport.

Drie opleidingen

In de zomer verhuizen drie opleidingen van Noorderpoort naar het gebouw op het Europapark: Entree, Veiligheid & Vakmanschap en Beveiliging. De komende maanden wordt het pand aan het Winschoterdiep klaargemaakt voor de komst van de studenten. De verbouwing is al in volle gang. Doel is dat de Noorderpoortstudenten hun schooljaar 2018-2019 goed kunnen starten. Het oude gebouw van de studenten, aan de Pop Dijkemaweg in Groningen, wordt gesloopt. Daar komen huurwoningen te staan.

Open huis

Om de aanstaande verhuizing alvast te vieren, opent Noorderpoort vrijdag 26 januari ook de deuren van de nieuwe locatie. Bezoekers worden geïnformeerd over de opleidingen Entree, Veiligheid & Vakmanschap en Beveiliging, én kunnen proeven van de wat de locatie allemaal te bieden heeft.