Nieuw rijbewijstraject voor jongeren die begeleid wonen, leren en werken

GRONINGEN - T-TAG, het Jongeren Talenten Reisbureau, trapt woensdag 24 januari een nieuw rijbewijstraject af. Binnen dit project krijgen tien Groninger jongeren (18 tot 27 jaar) die begeleid worden in wonen, leren en werken, de kans om hun rijbewijs te halen.

T-TAG, het Jongeren Talenten Reisbureau, is een samenwerking van Stichting Het Kopland, Stichting Elker, Werkpro, Jimmy’s en Stichting Neon en wordt gefinancierd door de gemeente Groningen. Het rijbewijsproject is mee ontwikkeld door branchevereniging Federatie Opvang. De deelnemers zijn geworven door Het Kopland in Groningen.

Kansen arbeidsmarkt

Door het volgen van rijlessen en het halen van een rijbewijs ontwikkelen jongeren zich, vergroten zij hun talenten én verwerven zij een vaardigheid en een diploma. Dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt. Verkeerschool Oosterpoort verzorgt de rijopleiding voor de jongeren en neemt een deel van de financiering op zich.

Zelf geld inzamelen

De deelnemende jongeren zamelen zelf ook geld in, zodat ook andere jongeren de kans krijgen om hun rijbewijs te halen. Zij doen dit door verschillende acties, zoals het wassen van auto’s, het verkopen van broodjes en het doen van tuinwerk en andere klussen. Wie een klusje heeft, kan hierover contact opnemen met T-TAG (Charlotte.schippers@hetnet.nl) of met Edward Hoen van Verkeersschool Oosterpoort: 050 - 313 13 30.