Portrettenreeks 'Een Leven Lang Kunst brengt je samen' in DvhN

GRONINGEN - Meedoen met kunst en cultuur heeft een positief effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van ouderen.

Dat is de boodschap van de tiendelige portrettenreeks ‘Een Leven Lang Kunst brengt je samen’, die vanaf zaterdag 20 januari tweewekelijks wordt gepubliceerd. In de hoofdrol staan ouderen uit de stad en provincie Groningen.

Dagblad van het Noorden

Het eerste portret verschijnt morgen in Dagblad van het Noorden. Hierin staat 79-jarige Koos van der Veen uit Haren centraal. Hij is een vaste bezoeker van het meezingcafé dat iedere laatste vrijdag van de maand plaatsvindt bij VRIJDAG aan de Sint Jansstraat 7. Andere geportretteerden zijn onder andere een vrijwilliger van Samen-in-Beeld-TV en een deelnemer van het Alzheimerproject van het Groninger Museum. Uit de verhalen van de Groningers blijkt de impact van een culturele activiteit. Voor elk van de ouderen maakt het meedoen aan een kunst- of cultuurproject verschil in hun leven. Ze hopen er anderen mee te inspireren.

Een Leven Lang Kunst

Een Leven Lang Kunst heeft als doel culture initiatieven van, voor, met én door ouderen in de stad en provincie Groningen op de kaart te zetten. Het programma wordt gecoördineerd door VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. De Hanzehogeschool Groningen heeft een rol in het aanjagen van zichtbaarheid en innovatieve initiatieven. Een Leven Lang Kunst wordt mogelijk gemaakt door de gemeente en provincie Groningen en het Fonds voor Cultuurparticipatie.