Ambitie-pamflet popsector voor cultuurwethouder Paul de Rook

GRONINGEN - Orange Skyline-zanger Stefan van der Wielen heeft woensdagmiddag cultuurwethouder Paul de Rook het ambitie-pamflet van de Groningse popsector overhandigd. De overhandiging vond plaats bij de kick-off van House of the North in Brouwerij Martinus in Gronigen.

Stefan van der Wielen overhandigde het pamflet namens de Groningse popsector. Deze sector, georganiseerd in Popstad BV, vindt het de hoogste tijd voor een hernieuwde en integrale visie. Het ambitiepamflet bevat aanbevelingen en speerpunten voor het naar een hoger plan tillen van Goningse popsector en zijn positie in de stad. Paul de Rook: “Fijn om te horen dat de Groningse popsector overloopt van ambitie om zichzelf te verbeteren. Ik ga kijken welke bijdrage ik daaraan kan leveren. De nummer 1 popstad van Nederland, dat spreekt mij wel aan.”

Popgala Noord

Behalve aandacht voor het pamflet was er een presentatie van het noordelijke talentontwikkelingstraject Hit the North en de officiële kick-off van Popgala Noord. Popgala Noord is een nieuw - vanaf 2019 - gala op de vooravond van ESNS dat de muziekindustrie en popcultuur uit Groningen, Friesland en Drenthe in de spotlight zet. Met het gala willen onder meer initiator ESNS, POPgroningen, Friesland Pop, Kunst & Cultuur Drenthe en Urban House Groningen bijdragen aan de zelfbewustzijn van de sector in deze regio en aan het verbeteren van het klimaat voor artiesten.

Hit the North

Hit The North wordt onder de vlag van ESNS uitgevoerd met de drie noordelijke popkoepels Kunst & Cultuur Drenthe, POPgroningen en Friesland Pop. Gemeente en provincie Groningen hebben ESNS met ingang van 2017 voor vier jaar benoemd tot cultuurpijler. De organisatie grijpt die voortrekkersrol voor de regionale sector aan om talentvolle ambitieuze artiesten uit Noord-Nederland een unieke educatiemogelijkheid te bieden.

House of the North

Brouwerij Martinus is tijdens ESNS de plek waar noordelijke talenten en initiatieven samenkomen. Tot en met zaterdag 20 januari vinden er overdag workshops, presentaties en borrels plaats, en zijn er iedere avond en zaterdagmiddag gratis toegankelijke optredens van noordelijke acts. House of the North is een samenwerking van ESNS, Hit the North, Kunst & Cultuur Drenthe, Friesland Pop, POPgroningen en NDC mediagroep.