Willy Freriks in ‘Gasten’ in Atelier Henk Kraayenzank

GRONINGEN - In Atelier Henk Kraayenzank in Groningen worden vanaf zondag 21 januari collages getoond van Willy Freriks uit Groningen. Deze expositie is onderdeel van de reeks duotentoonstellingen ‘Gasten’.

Willy Freriks is autodidact. Ze maakt kleine materieschilderijen op basis van collages. Het materiaal daarvoor maakt ze zelf of vindt ze; vooral op de vide-greniers (rommelmarkten) in Frankrijk, waar zij en haar man sinds 1996 een huis bezitten. Het materiaal bestaat uit dingen met het patina van de slijtage: handgeschreven papieren, boeken, foto's, schoolschriftjes en kasboekjes uit vervlogen tijden. Of dingen met een inspirerende structuur. Haar kenmerkt zich door grote eenvoud en aandacht. De bescheiden kleurstellingen (vooral zwart/ wit en aardkleuren) en de bijna geometrische composities leveren heldere, delicate kunstwerkjes op met een enigszins melancholisch karakter.

Duotentoonstellingen

De expositie is onderdeel van de serie duotentoonstellingen waarmee Henk Kraayenzank in 2009 begon. Vertrekpunt is altijd de ontmoeting met een collega in de vorm van een gezamenlijke tentoonstelling.
De expositie loopt tot en met 4 maart.