Wethouder geeft startsein nieuwbouw op Woldring-locatie

GRONINGEN - Wethouder Roeland van der Schaaf heeft vrijdag het startsein gegeven voor de nieuwbouw op de Woldring-locatie aan de Friesestraatweg in Groningen. Dat deed hij door het bouwbord te onthullen.

Het gebouw wordt gebouwd door Van Wijnen en ITBB, in opdracht van Woldring United BV. De nieuwbouw omvat 435 appartementen voor jongeren met commerciële ruimten op de begane vloer.

Wolding-locatie

“Wij zijn blij dat na jaren voorbereiding het startsein is gegeven voor de bouw van de jongerenhuisvesting”, liet directeur Marcel Riegman van Woldring United BV optekenen bij de starthandeling. “De oude gebouwen zijn gesloopt en de grond is bouwrijp gemaakt. In maart 2018 gaan de eerste palen de grond in voor de nieuwbouw en de verwachting is dat het gebouw in juli 2019 wordt opgeleverd.” Het gebouw krijgt vijftien bouwlagen en heeft een maximale hoogte van vijftig meter. Naast hoogwaardige jongerenappartementen komen er verschillende commerciële ruimten en een fitnesscentrum voor de bewoners. Riegman: “Ons hoofdkantoor wordt ook in het gebouw gevestigd. Als Groningen bedrijf, dat sinds 1911 in Groningen is gevestigd, kijken wij er met gepaste trots naar uit dit mooie project te realiseren in onze eigen stad.”

Jongerenhuisvesting

Met de bouw op de Woldring-locatie wordt de stad verrijkt met een groot aantal nieuwe woningen voor jongeren. Om dat vanuit de gemeente te ondersteunen gaf wethouder Roeland van der Schaaf het startsein voor de nieuwbouw. Riegman: “Vanwege de enorme vraag naar kwalitatief hoogwaardige woonruimte in Groningen verwachten wij dat we de woonruimtes in zeer korte tijd verhuurd hebben.”

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

De betrokken partijen overhandigden tijdens de starthandeling een cheque van € 10.000 aan de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. Marcel Riegman: “Als Gronings bedrijf vinden wij maatschappelijk ondernemen erg belangrijk. Samen met Van Wijnen en ITBB willen we graag een lokale stichting ondersteunen. De keuze voor Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG was erg snel gemaakt, vanwege het fantastische werk dat deze stichting verricht om het leven van kinderen in het ziekenhuis aangenamer te maken.” [caption id="attachment_77099" align="aligncenter" width="383"]10.000 euro voor Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. Foto: Bert Tebbes 10.000 euro voor Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. Foto: Bert Tebbes[/caption]