Nieuw Nabuurschap, Jasmijn en Wijkbedrijf Selwerd in race voor provinciale vrijwilligersprijs

GRONINGEN - Gedeputeerde Eelco Eikenaar reikt maandag 15 januari in het provinciehuis in Groningen de provinciale vrijwilligersprijzen uit. De prijsuitreiking is live te volgen op https://groningen.stateninformatie.nl/live.

In totaal zijn acht organisaties genomineerd; in de categorieën 'Jeugd', 'Leefbaarheid', 'Zorg' en 'Sport'. In iedere categorie wint één organisatie 3000 euro.

Zorg

Stichting Nieuw Nabuurschap en de vrijwilligers van multicultureel vrouwencentrum Jasmijn uit Stad zijn genomineerd in de categorie ‘Zorg’. Stichting Nieuw Nabuurschap biedt een zingevende dagbesteding aan mensen met een langdurige psychiatrische problematiek. Zoals de belasting- en paperassentoko, waarbij 35 cliënten honderden andere cliënten helpen met de administratie. Multicultureel vrouwencentrum Jasmijn biedt activiteiten aan Chinees, Arabisch en Turks sprekende ouderen, gericht op het verminderen van eenzaamheid.

Leefbaarheid

Wijkbedrijf Selwerd uit Groningen is genomineerd in de categorie ‘Leefbaarheid’. Wijkbedrijf Selwerd is een organisatie voor en door bewoners. Ze werken samen aan het verbeteren van de leefomgeving, gericht op deelnemen aan de maatschappij, bijvoorbeeld met de Buurttaxi en het buurtrestaurant. Het wijkbedrijf heeft concurrentie van de vrijwilligers van Colourful Bedum.
De prijsuitreiking begint om 20.00 uur.