Nijestee bouwt woontoren met 222 woningen in De Hoogte

GRONINGEN - Woningcorporatie Nijestee start in het voorjaar met de bouw van woontoren Bedumerweg. In het 22 verdiepingen tellende gebouw in de wijk De Hoogte worden 222 woningen gerealiseerd.

De grond, gelegen naast de oprit van de Bedumerweg naar de noordelijke ringweg, was tot voor kort deels van de gemeente en deels van woningcorporatie De Huismeesters. Nijestee kocht in de zomer de grond van de gemeente. Eind december nam Nijestee bovendien de grond van De Huismeesters over. Henk Raatjes, directeur vastgoed Nijestee: “Ik ben heel blij dat we dit project nu los hebben getrokken. 222 woningen zetten tenminste zoden aan de dijk en leveren een wezenlijke bijdrage aan de stad. Mijn dank gaat uit naar alle betrokkenen.”

Studio’s en tweekamerappartementen

De Unie Architecten uit Groningen heeft de toren in de vorm van een achthoek ontworpen. Het woongebouw krijgt 116 studio’s en 106 tweekamerappartementen. De toren wordt circa 70 meter hoog en wordt door Geveke Bouw & Ontwikkeling uit Eelde.

Begroeide fietsenstalling

Onder een deel van het terrein komt een verdiepte fietsenstalling te liggen. Het dak van de fietsenstalling wordt ingericht als park dat tevens dienst doet als buitenruimte voor de bewoners van de toren. De bouw van de woontoren Bedumerweg start in het tweede kwartaal van 2018. Eind 2019 moet de toren klaar zijn.