‘Filler II’ bij Sign in Groningen

GRONINGEN - Tentoonstellingsruimte Sign in Groningen vormt van 19 januari tot en met 3 maart het decor voor ‘Filler II’.

‘Filler II’ vult zich met visies en reacties op aspecten van de populaire cultuur. Allerlei activiteiten en kunstuitingen vinden plaats; zij vormen elkaars context en vullen elkaar aan. ‘Filler II’ vangt aan met de events ‘Noise, Soup & Knowledge’ op vrijdag 19 januari (in samenwerking met Minerva Academie voor Popcultuur) en ‘Subbacultcha Dayparty’ op zaterdag 20 januari (in samenwerking met Wham wham rec. & Subbacultcha!). Hierin matchen jonge beeldende kunst en niet-mainstream popmuziek.

Muurconstellaties

‘Filler II’ toont muurconstellaties van Anan Striker & Willehad Eilers (Wayne Horse), Willem Holtrop, en Joris Strouken & Kristel Geerts. De kunstenaars scheppen een wereld die connecties heeft met huidige populaire cultuur en zich hiertoe verhoudt op een beschouwende kritische manier. Vanuit een specialistische individuele kijk van de kunstenaars naar de wereld om hun heen wordt zo een breder perspectief getoond. Aan bod komen engagement, media-invloed, schijn en werkelijkheid, trends en sociale identiteit.

Films

Vanaf dinsdag 23 januari completeren films van Takeshi Ikeda, Bing Bin, Timna Tomiša het project ‘Filler II’.