Noorderpoort start met nieuwe opleiding voor servicemedewerker

GRONINGEN - Noorderpoort start in het schooljaar 2018/ 2019 met de opleiding Servicemedewerker Breed niveau 2. Deze opleiding speelt in op een snel veranderend werkveld, door studenten op te leiden die zeer breed inzetbaar zijn.

Omdat banen qua inhoud snel veranderen, zijn organisaties steeds vaker op zoek naar werknemers die op veel verschillende gebieden praktijkgerichte vakkennis in huis hebben. De opleiding Servicemedewerker Breed maakt van de studenten een dienstverlenende medewerker met kennis van zaken op gebied van Zorg & Welzijn of Zakelijk & Commercieel. De studenten kunnen na hun studie doorstuderen op een mbo-opleiding niveau 3 of niveau 4. Maar zij kunnen er ook voor kiezen om aan het werk te gaan. Dit kan bijvoorbeeld bij een ziekenhuis, een verzorgingstehuis, een winkel of bij een gemeentelijke organisatie.

Jonge alleskunners

Servicemedewerker Breed is een opleiding die een directe binding heeft met het werkveld, waardoor de studenten hun opgedane kennis direct in de praktijk kunnen brengen. De studenten worden opgeleid tot jonge alleskunners die ondersteunen in het bedrijfsproces. Tijdens de opleiding leren de studenten wat goed werknemerschap inhoudt. Studenten verwerven competenties als klantgericht werken, dienstbaar en behulpzaam opstellen naar collega's, en schoon en netjes werken. De focus ligt hierbij op het eigen maken van een servicegerichte en dienstverlenende houding in professionele werksituaties. De opleiding Servicemedewerker Breed niveau 2 start in september 2018 en wordt aangeboden op Noorderpoortlocaties in Appingedam, Stadskanaal, Veendam, Winschoten en Groningen. https://youtu.be/Avr1fJovNW0