Hanzehogeschool en HAN trekken samen op in verpleegkundeonderwijs voor werkenden

GRONINGEN - Hanzehogeschool Groningen en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) hebben dinsdag een samenwerkingsovereenkomst getekend rond het deeltijdonderwijs Verpleegkunde Modulair. Hiermee geven beide hogescholen aan samen op te willen trekken in het verpleegkundeonderwijs voor werkenden.

Door deze samenwerking spelen de twee hogescholen in op de groeiende behoefte aan hbo-verpleegkundigen. Deze modulaire opleiding komt tegemoet aan de vraag vanuit het werkveld naar het hoger opleiden van verpleegkundigen.

Flexibel en modulair deeltijdonderwijs

De mogelijkheid van flexibel en modulair deeltijdonderwijs maakt het aantrekkelijker de opleiding te volgen; zowel voor verpleegkundigen met een mbo-V-opleiding als voor zorgprofessionals zonder verpleegkundige achtergrond. Met een werkplek in de zorg- of welzijnssector kunnen zij binnen het modulaire curriculum in tweeënhalf tot vier jaar worden opgeleid tot hbo-verpleegkundige.

Flexibel onderwijs

De partners bevestigen met de overeenkomst de samenwerking die anderhalf jaar geleden is gestart. Na een eerste verkennende fase bleek al snel dat de deeltijdopleiding Verpleegkunde van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen perfect aansloot bij de visie van de Hanzehogeschool Groningen op het onderwijs voor werkenden. Bovendien past deze opleiding goed binnen de gedeelde ambitie van de Hanzehogeschool en de HAN om in te zetten op meer flexibilisering en modularisering van het onderwijs. Het curriculum van de twee opleidingen is hetzelfde, waardoor evaluatiegegevens en verbeteringen met elkaar gedeeld kunnen worden.