Popfoto-expo, acts en boekpresentatie bij Galleria Unexpected

GRONINGEN - Galleria Unexpected in Groningen is tijdens Eurosonic Noorderslag toneel van een expositie, optredens en een boekpresentatie.

Centraal staat het project Eins, Zwei, Drie, Fjouwer! (EZDF!), een samenwerking tussen bands en beeldmakers uit Leeuwarden, Rotterdam, Bremen en Hamburg. Het betreft de bands Abdomen (Leeuwarden), Standup '69 (Rotterdam), John Monday en FÆM (Hamburg) en Yellowtree en Havington (Bremen). Betrokken fotografen zijn Xanne Wijkamp, Denise Janssens en Bart Postma (Leeuwarden), Christel de Wolff photography (Rotterdam) Malte Uchtmann (Hamburg), Leonie Hi en Constantin Lliopoulos (Bremen). Christel de Wolff heeft een selectie gemaakt uit het fotomateriaal rond het project voor een boekpublicatie en expositie.

Galleria Unexpected

De expositie met een selectie van dertig werken is van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 januari te zien bij Galleria Unexpected; steeds van 11.00 tot 18.00 uur. Het fotoboek is tijdens de expositie verkrijgbaar in de galerie. Verder is er dagelijks een gratis (semi)akoestisch optreden van 16.30 - 17.30 uur; woensdag 17 januari treedt Zippora Tieman op, donderdag 18 januari Esther de Jong, vrijdag 19 januari Standup '69 en zaterdag 20 januari Meindert Talma. EZDF! is een productie van de Popfabryk (Leeuwarden) in samenwerking met de Popunie (Rotterdam), Musikszene Bremen e.V. (Bremen) en RockCity Hamburg (Hamburg).