Workshop en informatiebijeenkomst Emotie-eten de baas

GRONINGEN - Diëtist en toegepast psycholoog Sanne Kramp geeft donderdag 18 januari in Gezondheidscentrum Hoornsemeer een workshop ‘Emotie-eten de baas’.

Maandag 22 januari staat op dezelfde locatie een gratis informatiebijeenkomst over het groepsprogramma van de ‘Emotie-eten de baas’-methode geprogrammeerd.

Emotie-eten de baas

De ‘Emotie-eten de baas’-methode bestaat uit een combinatie van voedingsadviezen en gedragstherapie. De methode is speciaal voor mensen die last hebben van overgewicht door emotie-eten. Men spreekt van emotie-eten wanneer eten gebruikt wordt om gevoelens als boosheid, verdriet of onrust weg nemen. De ‘Emotie-eten de baas’-methode zorgt ervoor dat het eetgedrag, het welbevinden en het gewicht blijvend verbeteren. De methode bestaat uit een combinatie van voedingsadviezen en gedragstherapie. De methode is in 2017 onderzocht. Het blijkt een effectieve behandeling: ruim tachtig procent van de cliënten valt af, gemiddeld zo’n 6 kilo. Bij driekwart van de cliënten verbetert het eetgedrag en de gemoedstoestand blijvend.

Workshop en informatiebijeenkomst

De workshop ‘Emotie-eten de baas’ op 18 januari duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname kost 18 euro (tweede persoon gratis). De gratis informatiebijeenkomst over het groepsprogramma op 22 januari begin om 20.00 uur. Aanmelden: s.kramp@dietheek.nl of 06-50285851. Meer informatie: www.dietheek.nl\groningen en www.emotie-etendebaas.nl.