Mishandelingen met ploertendoder in de binnenstad

GRONINGEN - De politie zoekt getuigen en een slachtoffer van mishandelingen afgelopen nacht in de Poelestraat, Vismarkt en Achter de Muur. 

In eerste instantie werd een zware mishandeling gemeld in de Poelestraat. Getuigen zagen dat een 19-jarige Groninger vanuit het niets van achteren met een ploertendoder op zijn achterhoofd werd geslagen. Hij liep hierbij een hoofdwond op en de dader ging er rennend vandoor. De verdachte, een 23-jarige inwoner van Groningen, kon kort hierna op de Vismarkt aangehouden worden.
Op camerabeelden is te zien dat hij via de Poelestraat en de Grote Markt richting de Vismarkt rent. Ter hoogte van de Big Snack Hoek duwt hij een onbekende man twee keer aan en loopt hierna weer richting de Poelestraat. Een minuut later is te zien dat hij weer terugkomt en ter hoogte van de Big Snack Hoek een andere onbekende man die hem tegemoet loopt tegen het hoofd slaat. Tevens deden een 27-jarige man uit Roden en een 28-jarige inwoner van Nietap aangifte van mishandeling. Ook zij werden op straat, Achter de Muur, geslagen door vermoedelijk dezelfde verdachte met zijn ploertendoder. Door de klappen af te weren werden zij op hun arm en hand geslagen. "Wij willen graag in kontakt komen met het tweede slachtoffer(thv de Big Snack Hoek) en getuigen van deze incidenten waarmee wij nog niet gesproken hebben", roept de politie op.