WIJ Schilderswijk/ Centrum aan de slag met telefooncirkel

GRONINGEN - WIJ Schilderswijk/ Centrum zoekt vrijwilligers voor een telefooncirkel in A-Kwartier, Binnenstad, Binnenstad-Oost, Ebbingekwartier, Hortusbuurt, Kostverloren, Noorderplantsoenbuurt, Oranjebuurt en de Schildersbuurt.

Een telefooncirkel, of belkring, is een groep mensen – van verschillende leeftijden – die elkaar dagelijks tussen 08.45 en 09.15 uur even spreken via de telefoon. Om te horen hoe het met de ander gaat. Het zijn korte gesprekken, gewoon om even contact te hebben.

Sociale controle

Belangrijke doelen zijn veiligheid en (gewenste) sociale controle. Door de telefooncirkel is er een kleine check of de deelnemers goed zijn opgestaan. En wanneer een van de deelnemers de telefoon niet beantwoordt, komt een vrijwilliger van de telefooncirkel kijken wat er aan de hand is.

Dagelijks telefoontje

Op dit moment hebben zich drie personen aangemeld voor de telefooncirkel in Schilderswijk/ Centrum. De telefooncirkel is gratis. Deelnemers betalen wél de kosten van het dagelijkse telefoontje.
Meer informatie/ aanmelding: Willy Pama, tel. 06-15602691 of willy.pama@wij.groningen.nl. Langskomen bij WIJ Schilderswijk/ Centrum aan de Oosterstraat 48-2 kan ook.