Wijzigingen in raad van toezicht Vier 5 mei

GRONINGEN - Mohn Baldew treedt 1 januari 2018 af als voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Vier 5 mei. Hij wordt opgevolgd door Rob Vinke. Ook Katy van Hasselt en Bernadette Diekstra treden af. Nieuw lid is Anja Aaldering. Annet Dijkema blijft, evenals Rob Vinke, lid van de RvT.

Stichting Vier 5 mei - onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van Bevrijdingsfestival Groningen - heeft sinds 1 maart 2017 een nieuwe bestuursmodel. Waar in de oude situatie sprake was van een directeur met een apart bestuur, heeft Stichting Vier 5 mei sindsdien een een directeur/ bestuurder(Diederik van der Meide) en een raad van toezicht. De grote verantwoordelijkheid die ligt bij de uitvoering van Bevrijdingsfestival Groningen, met name als het gaat om concrete veiligheidsmaatregelen, vroeg om een andere inrichting van het bestuurlijk mandaat. Deze wijziging had geen personele consequenties; alle bestuursleden werden lid van de raad van toezicht.

Rooster van aftreden

[caption id="attachment_14415" align="alignright" width="236"] Mohn Baldew.[/caption] De wijzigingen per 1 januari 2018 vinden volgens een rooster van aftreden. Mohn Baldew was van 1 juni 2012 tot 1 maart 2017 voorzitter van het stichtingsbestuur. Daarvoor, sinds 1 juli 2008, was hij penningmeester. Baldew was van 2006 tot 2012 gemeenteraadslid voor de PvdA in Groningen. Hij is werkzaam als controller bij het Noorderpoort en is mede-eigenaar van Martinizorg. Zijn opvolger Rob Vinke was sinds 1 april 2013 penningmeester van het stichtingsbestuur. Vinke is directeur/ eigenaar van adviesbureau Het Zuiderlicht. Katy van Hasselt was sinds 1 maart 2007 lid van het stichtingsbestuur. Bernadette Diekstra was eerst lid en vervolgens secretaris van het bestuur, sinds 1 januari 2008 vicevoorzitter. Nieuw RvT-lid Anja Aaldering is tot 1 januari 2018 directeur/ bestuurder bij de MJD in Groningen.