Hanzehogeschool Groningen viert 220-jarig bestaan

GRONINGEN - De Hanzehogeschool Groningen viert in 2018 haar 220-jarig bestaan.

Een feestelijk lustrum, maar ook een serieuze zaak. Medewerkers en studenten mogen geld inzamelen voor drie goede doelen.

Academie van Teeken, Bouw- en Zeevaartkunde

In 2018 is het precies 220 jaar geleden dat de eerste lessen plaatsvonden aan de Academie van Teeken-, Bouw- en Zeevaartkunde, die aan de wieg stond van Academie Minerva en de technische opleidingen van de huidige Hanzehogeschool.

Drie goede onderwijsdoelen

Het 44ste lustrum staat in het teken van empowerment: het beste uit jezelf en de wereld halen. Daarbij staan drie goede onderwijsdoelen centraal. Medewerkers kunnen alvast hun kerstpakket doneren, maar de Hanze ziet ook graag actie. De lustrumcommissie vraagt huidige en voormalige studenten en medewerkers om inzamelingsacties te houden voor drie goede doelen:
  1. Stichting Leergeld
  2. IMC Weekendschool
  3. Unify 4 Uganda
Op de lustrumsite www.hanze.nl/lustrum staan filmpjes over de goede doelen, informatie over de activiteitenkalender en een knop om ideeën in te brengen voor concrete acties.

Personeelsfeest

Overigens wordt niet alleen geld ingezameld voor het goede doel. Ook wordt een groot personeelsfeest gegeven en wordt aandacht aan het lustrum besteed tijdens de relatieavond en het Prins Claus Concert. Daarnaast werkt onderzoeker en docent Marike Peterzon aan het lustrumboek dat gedurende het lustrumjaar verschijnt. Het boek beschrijft de 220-jarige geschiedenis van alle opleidingen van de Hanzehogeschool.