LABweken bij VRIJDAG in Stad

GRONINGEN - VRIJDAG in Groningen presenteert van 29 januari tot en met 11 februari 2018 zijn LABweken.

De LABweken zijn de creatieve speeltuin van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. VRIJDAG biedt dan tal van bijzondere, coole én uitdagende kunstprojecten waaraan iedereen kan meedoen. “We gaan echt iets heel bijzonders doen voor iedereen die weleens bezig is met kunst in zijn vrije tijd”, belooft Marleen Dijkstra, die verantwoordelijk is voor het cursusaanbod bij VRIJDAG.

Alles door elkaar

VRIJDAG biedt onderdak aan drie kunstdisciplines. Iedereen in Groningen kan een cursus, workshop of lessen beeldende kunst, muziek of theater volgen. “Maar in de LABweken gooien we alles door elkaar”, zegt Dijkstra. “In de eerste week bieden we een muzikaal avontuur vol samenspel. Iedereen die wil spelen of zingen is hierbij van harte uitgenodigd om mee te doen. En in de tweede week staan allerlei workshops en kunstprojecten geprogrammeerd waar we met theater, beeldende kunst en muziek gaan experimenteren en ontdekken.”

VRIJDAG Open

De LABweken zijn georganiseerd voor alle cursisten van VRIJDAG. Dijkstra: “Duizenden Groningers maken bij ons kunst in hun vrije tijd, in onze ateliers en oefenruimtes. Tijdens de LABweken brengen we ze samen om elkaar te ontmoeten, om te experimenteren en te vernieuwen.” Ook niet-cursisten zijn welkom. “We gooien nadrukkelijk de deuren wijd open. We willen iedereen in de stad uitnodigen om mee te doen. Er zijn zoveel workshops en projecten, dat er altijd wel eentje is die goed bij je past”, zegt Dijkstra. ”We willen van de LABweken een Gronings kunstfeest maken. Een festival van twee weken waar je zelf de hoofdrol speelt.”
Een overzicht van alle activiteiten in de LABweken is beschikbaar op bijvrijdag.nl/labweken.