‘Happy Christmas voor Groninger Daklozen’

GRONINGEN - In schoenwinkel Happy Walker in Groningen wordt zaterdag 23 december de de kerstactie ‘Happy Christmas voor Groninger Daklozen’ afgesloten.

Happy Walker is deze actie, in samenwerking met het Leger des Heils, zaterdag 9 december begonnen. Uitgangspunt is ervoor te zorgen dat daklozen in Groningen op een paar goede schoenen de kerst en de jaarwisseling doorkomen.

Schoenen doneren

‘Happy Christmas voor Groninger Daklozen’ is een inzamelactie, waarbij mensen wordt gevraagd schoenen te doneren. Wie gehoor geeft aan deze oproep, helpt de daklozen én krijgt een kortingsbon van Happy Walker voor de aankoop van schoenen of accessoires. Ondertussen heeft de winkel al meer dan tweehonderd paar schoenen mogen ontvangen. Extra herenschoenen zijn echter meer dan welkom. Klanten kunnen tot zaterdag 23 december schoenen doneren.

Inzamelingsactie

De inzamelingsactie is een gezamenlijk idee van Happy Walker-eigenaar Chris Prenger en zijn klanten. Die klanten vertellen namelijk regelmatig over schoenen die thuis maar in de kast blijven staan. Terwijl vlakbij Happy Walker de daklozenopvang van het Leger des Heils is gevestigd... Eerder gaf de winkel al eens een paar schoenen aan dakloze Groningers en zo ontstond het idee om dit samen met de klanten groots aan te pakken.
Lees verder na de afbeelding.

Schoenen uitzoeken

De actie wordt zaterdag 23 december afgesloten. De Groninger daklozen kunnen vanaf 17.30 uur een paar ‘nieuwe’ schoenen uitzoeken in de winkel. Dit gaat gepaard met een hapje en warme chocomel. De schoenen die niet direct een nieuwe bestemming vinden, gaan naar de Reshare Store in de Oosterstraat. Dit is een onderdeel van het Leger des Heils.