Vuurwerkwinkel Mega Vuurwerk gaat knallen

GRONINGEN - De jaarwisseling staat traditiegetrouw in het teken van oliebollen, champagne en vuurwerk. Gerrit Hoekstra weet er alles van. Zijn zaak, Mega Vuurwerk, staat aan de top in Groningen en Friesland.

In Groningen is een vestiging aan de Ulgersmaweg 9, in Leeuwarden zijn twee vestigingen. Daar waar andere vuurwerkwinkels een opslag hebben van 10.000 kilo, heeft Mega Vuurwerk maar liefst 50.000 kilo op voorraad. Vuurpijlen, fonteinen, cakes, rotjes, ratelbanden; de keus is groot en namen als Thunderking, Mania Kingsize, Rumble in the Jungle en Color Explosions doen het ergste vermoeden.

Groot én goedkoop

“We zijn de allergrootste in het Noorden. We hebben maar liefst vijf bunkers tot onze beschikking die helemaal gevuld zijn met vuurwerk. Uiteraard voldoen we aan de strengste veiligheidseisen. Behalve dat we groot zijn, zijn we ook de goedkoopste. We garanderen altijd de laagste prijs en stunten elk jaar met acties’’, zegt Hoekstra. “Naast veel keus, hebben we ook veel verstand van zaken. Dat is belangrijk. De klant wil waar voor z’n geld. Ook de echte vuurwerkfreaks kopen bij ons.’’ Speciaal voor kinderen heeft Hoekstra een junior-vuurwerkcollectie. “Pijlen, fonteinen, sterretjes, knalerwten, knetterballen en nog veel meer.’’

Verkoop al begonnen

De verkoop van het vuurwerk is al begonnen. “Je ziet dat veel mensen nu al onze webwinkel mega-vuurwerk.nl bezoeken. Die bestellen alvast. Maar er is ook een grote categorie die het vuurwerk met eigen ogen wil zien en pas dan tot aankoop over gaat. De verkoopdagen zijn vastgesteld op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december. Op de 31ste mag nergens in Nederland vuurwerk verkocht worden. Die drie dagen loopt het bij ons storm en gaan we zelf knallen’’, zegt Hoekstra.

Tekst: Alfred Lehmann