Passagiersrecord voor Groningen Airport Eelde

EELDE - Groningen Airport Eelde heeft een nieuw passagiersrecord behaald. Maandag kwam de 220.605ste passagier aan op de luchthaven. Hiermee werd het oude record, dat stamde uit 2015, verbroken.

De passagier vloog naar Londen en werd feestelijk onthaald op de luchthaven.

23% groei

Groningen Airport Eelde verwacht in 2017 in totaal 223.000 passagiers te vervoeren. Hiermee komt de luchthaven uit op een groei van ruim 23 % ten opzichte van het aantal passagiers in 2016. De groei is het gevolg van een toenemend aantal passagiers op de vluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdańsk. Ook de vluchten naar zon-zee-strand-bestemmingen zijn erg populair.

Uitbreiding in 2018

In 2018 wordt het aantal vluchten vanaf Groningen Airport Eelde flink uitgebreid. In het zomerseizoen gaan wekelijks 54 vluchten, waaronder drie keer per dag naar Londen, twee keer per dag naar Kopenhagen en dagelijks naar Brussel en München. De luchthaven verwacht door deze capaciteitsuitbreiding in 2018 het passagiersrecord wederom te verbreken. De uitbreiding van vluchten vanaf Groningen Airport Eelde levert de regio in 2018 bovendien minimaal dertig arbeidsplaatsen op.