Opening fietsrotonde Wilhelminakade/ Prinsesseweg

GRONINGEN - Wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen verricht woensdag 20 december de officiële opening van de fietsronde Wilhelminakade/ Prinsesseweg.

Dit is de eerste rotonde in Noord-Nederland, die alleen toegankelijk is voor fietsers. De rotonde is onderdeel van het project Slimme Fietsroutes.

Onoverzichtelijk en onveilig

De kruising Wilhelminakade/ Prinsesseweg werd jaren als onoverzichtelijk en onveilig ervaren. Dit kwam onder andere door de verschillende verkeersstromen, de verschillende wegprofielen en de aansluitende fietsroute op het Jaagpad. De gemeenteraad besloot daarom in 2016 de kruising aan te pakken. Tijdens inloopavonden werden vijf mogelijke varianten gepresenteerd. De fietsrotonde bleek daarbij favoriet. Deze voorkeursvariant is afgelopen maart opnieuw aan de belanghebbenden voorgelegd. Het plan werd vervolgens door een grote meerderheid van de bezoekers positief ontvangen.

In gebruik genomen

In oktober is begonnen met het verleggen van de kabels en leidingen. Vervolgens is begonnen met de aanleg van de fietsrotonde. Vrijdag 7 december zijn de werkzaamheden afgerond en hebben fietsers de fietsrotonde in gebruik genomen.