Nova Incasso in top 10 snelst groeiende bedrijven

GRONINGEN - Nova Incasso behoort tot de top 10 van snelst groeiende bedrijven van Nederland. Zoveel werd donderdag duidelijk in de finale van de FD Gazellen Awards in restaurant Dauphine in Amsterdam.

FD Gazellen is een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info. Elk jaar worden de FD Gazellen uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Alle ondernemingen die de afgelopen drie jaar minsten 20 % omzetgroei hebben behaald, mogen zich FD Gazelle noemen. Per regio en categorie worden ook nog eens de Gouden, Zilveren en Bronzen Gazelle uitgereikt. Nova Incasso won vorige maand de Gouden Gazelle van de regio Noord-Nederland.

Landelijke prijzen

Donderdag werden in Amsterdam de landelijke prijzen - de snelste groeier van Nederland en het bedrijf met de meest bijzondere groeiprestatie (de Oryx) - toegekend. Met een omzetgroei van 771 % verzekerde Nova Incasso zich van een plek in de top 10. Kernfarm uit Breukelen eindigde als met een omzetgroei van 4700 % in de periode 2014 tot 2016.

Nova Incasso

Nova Incasso is een incassobureau gespecialiseerd in het incasseren van openstaande vorderingen op particulieren en bedrijven. “Dit gebeurt volgens het No Pay-principe, wat inhoudt dat een opdrachtgever geen kosten maakt voor het uit handen geven van een vordering in de buitengerechtelijke fase. Opdrachtgevers zijn niet gebonden aan contracten, maar kunnen losse vorderingen bij het bedrijf aanleveren”, zeggen Ramón en Pascuál AB van Nova Incasso.

Succes door automatisering

De enorme groei van het incassobureau is voor een groot deel mogelijk gemaakt door speciale incassosoftware, ontwikkeld door AVON Apps. Opdrachtgevers kunnen hierdoor continue de status van hun dossiers inzien. Ook debiteuren kunnen via dit systeem inloggen om facturen in te zien, betalingen te doen of een betalingsregeling aan te vragen. Daarnaast zijn koppelingen tussen boekhoudsystemen en facturatiesystemen mogelijk met deze software.