‘Terug naar Studio Arnhem’ in Het Nederlands Stripmuseum

GRONINGEN - In Het Nederlands Stripmuseum in Groningen wordt zaterdag 16 december de expositie ‘Terug naar Studio Arnhem’ geopend.

Deze door Het Stripschap ontwikkelde expositie is gewijd aan de in de jaren tachtig opgerichte Studio Arnhem. Enkele van Nederlands grootste striptekenaars ontwikkelden zich in deze tekenstudio. De tekenaars Hanco Kolk, Gerard Leever, Aloys Oosterwijk, (de in Frankrijk woonachtige) Evert Geradts en René Meulenbroek komen zaterdag 16 december nog één keer bij elkaar in Groningen om terug te blikken op deze periode.

Tekeningen uit de jaren tachtig

Deze expositie toont originele tekeningen uit de jaren tachtig, waaronder modeltekeningen van Aloys Oosterwijk en pagina's van De 'Alsjemaar Bekend' band van Evert Geradts. Daarnaast wordt recent werk van de 'Arnhemmers' getoond, zoals pagina's en schetsen voor het nieuwste Robbedoes-album. Hanco Kolk werd dit jaar als eerste Nederlandse tekenaar gevraagd om een hommage-album te tekenen van deze populaire Franse strip. Van Gerard Leever zijn onder andere pagina's te zien uit Gleevers Dagboek en het Suske en Wiske-verhaal De pientere pop dat hij vorig jaar tekende op tekst van Aaf Brandt Corstius.
De expositie loopt tot en met 13 mei 2018.