Alfa-college op 6 in Keuzegids Mbo

GRONINGEN - Het Alfa-college behoort volgens de vandaag gepubliceerde Keuzegids Mbo 2018 tot de top van beste ROC’s in Nederland.

Met de zesde plaats op de ranglijst van brede mbo-scholen is het Alfa-college het beste regionaal opleidingencentrum (ROC) van Noord-Nederland.

Top 10

Het Alfa-college krijgt in zeven vakgebieden het predicaat topopleiding. De opleidingen Sport & Bewegen, Medisch assistent en Kapper krijgen deze aanduiding zelfs voor het vierde achtereenvolgende jaar. De opleiding Logistiek in Hoogeveen en Hardenberg staat voor het zesde jaar op rij op de eerste plaats in de Keuzegids. Het Alfa-college heeft zich de laatste jaren in de top 10 genesteld van de 42 beoordeelde brede mbo-scholen. College van bestuur-voorzitter Wim Moes van Alfa-college: “Het is mooi dat we als school opnieuw een toppositie innemen en dat zoveel opleidingen al jaren tot de beste behoren. Een dik compliment voor alle medewerkers die ervoor zorgen dat onze studenten met plezier naar school gaan en hun opleiding met goed gevolg afronden. We blijven investeren in innovatief onderwijs, samen met onze partners in de regio.”

Topopleidingen

Naast de opleiding Logistiek mogen de volgende opleidingen zich een topopleiding noemen (75 punten of meer in de Keuzegids): Sport en bewegen, Media, Publieke beveiliging, Medisch assistent, Kapper, en Voertuigentechniek. De opleidingen Logistiek, Kapper en Handel en Ondernemen staan op de eerste plaats in hun vakgebied.

Keuzegids Mbo

De jaarlijkse Keuzegids Mbo beschrijft, vergelijkt en beoordeelt het opleidingsaanbod in het mbo. Er wordt gekeken naar het studentenoordeel op basis van de JOB-monitor, het studiesucces en de bevindingen van de Onderwijsinspectie. Voor decanen, scholieren en hun ouders is de Keuzegids een goed middel om zich te oriënteren op een vervolgopleiding in het mbo.