Subsidie voor programmering Grand Theatre

GRONINGEN - Het Grand Theatre in Groningen krijgt subsidie van het Fonds Podiumkunsten voor de programmering in 2018 en 2019. De subsidie bedraagt 27.500 euro per jaar.

Het Grand Theatre kreeg subsidie voor het op kleine schaal of incidenteel programmeren (SKIP) van voorstellingen en concerten. De adviescommissie van het Fonds Podiumkunsten is positief over de wijze waarop Grand Theatre in relatief korte tijd een overtuigende artistieke positie en visie heeft ontwikkeld. “De visie wordt op een bevlogen manier omschreven en helder vertaald naar innovatieve en prikkelende programma’s.”

Gesterkt door op dezelfde koers

Grand Theatre is blij met het positieve oordeel en de toegekende subsidie. “Het vertrouwen van de commissie sterkt ons om vol energie door te gaan op de weg die we anderhalf jaar geleden zijn ingeslagen met ons nieuwe team”, zegt zakelijk directeur Niek vom Bruch. Grand Theatre gaat de bijdrage gebruiken voor de programmering van theater- en dansvoorstellingen gedurende het seizoen.

Soundofmusic

Behalve aan Grand Theatre heeft het Fonds Podiumkunsten ook aan Stichting Prime (onder meer organisator van muziekfestival Soundsofmusic) een programmeringssubsidie toegekend. Zal zal hiermee actuele muziek programmeren in Grand Theatre.