Opbrengst Charity Week Dizkartes: € 4913,25 voor Ronald McDonald Huis

GRONINGEN - De Charity Week van Algemene Studentenvereniging Dizkartes uit Groningen heeft € 4913,25 opgebracht voor het Ronald McDonald Huis Groningen.

Dit bedrag werd tijdens de afsluitende vrijdagmiddagborrel op de sociëteit van Dizkartes overhandigd aan assistent-manager Annemarie Nienhuis van het Ronald McDonald Huis Groningen. De Dizkartes-leden deden vol enthousiasme mee aan de voor de Charity Week -maandag 4 tot en met vrijdag 8 december - georganiseerde activiteiten; variëren van een vrijgezellenveiling tot een cabaretvoorstelling. Bovendien werd werd volop gedronken voor het goede doel; de bier- en frisprijzen waren de gehele week met € 0,20 verhoogd. Deze verhoging kwam in het geheel ten goede van het goede doel.

Ronald McDonald Huis

In het Ronald McDonald Huis Groningen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die opgenomen zijn in het UMCG. Voor veel ouders is het huis daarnaast een plek waar ze steun vinden bij de vrijwilligers, het management en vooral de andere families, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden.