Overwinningsplein schoonste winkelgebied Groningen

GRONINGEN - Het Overwinningsplein is het hoogst genoteerde winkelgebied van de gemeente Groningen in de Schoonste Winkelgebieden Verkiezing 2017 van Nederland Schoon. Met een 7,47 scoort het Overwinningsplein een halve punt hoger dan het landelijk gemiddelde.

Wethouder Joost van Keulen van Stadsbeheer en voorzitter Klaas Holtman van Vereniging Bedrijvenparken Groningen West verblijdden de ondernemers van het winkelcentrum vrijdagmiddag met de bij de verkiezing horende prijs: een cheque van 3000 euro. Dit gebeurde tijdens de door ondernemers georganiseerde winterfair in het winkelgebied.

616 winkelgebieden onderzocht

Voor de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2017zijn in totaal 616 winkelgebieden onderzocht. Bezoekers werd gevraagd hoe schoon ze de winkelomgeving vonden. Gecombineerd met gegevens uit een meting naar de netheid van de winkelcentra, leverde dit een rapportcijfer op. Met een 7,47 gemiddeld eindigde het Overwinningsplein landelijk op plaats 75. Net boven winkelgebied Reitdiephaven (92ste) en winkelcentrum Paddepoel (98ste).