Nieuwe single Meadowlake: ‘Heavy’

GRONINGEN - De stad-Groninger band Meadowlake heeft een nieuwe single: ‘Heavy’.

De band omschrijft ‘Heavy’ als een meeslepend liedje over het definitieve aspect van afscheid nemen. ‘Bijvoorbeeld door een sterfgeval, maar de tekst is ook van toepassing op de emoties die horen bij een stukgelopen relatie.’ De tekst is geschreven vanuit een singer-songwriter perspectief,maar de track laat ook invloeden horen van bands als My Bloody Valentine, The National en M83.

Moeder overleden

‘Heavy’ is geschreven vlak nadat de moeder van één van de bandleden kwam te overlijden. Zanger Jarno en toetsenist Gertine vertellen: “Wanneer iemand die zo dichtbij je staat overlijdt ga je door een achtbaan van rauwe emoties en beleef je het leven vanuit een ander perspectief. We hebben ‘Heavy’ een lange tijd gespeeld tijdens optredens voordat we besloten het ook op het album te zetten. Toen het album net klaar was, is plotseling de moeder van een ander bandlid overleden, waardoor het nummer wederom heel actueel werd.”

Zwitserland

De clip van ‘Heavy' is opgenomen in Zwitserland, samen met visueel designer Richard Lahuis met wie Meadowlake al veelvuldig samenwerkte. De beelden zijn groots en weids, passend bij de stemming die ‘Heavy’ oproept. De band is drie dagen in Zwisterland geweest voor de opnames die ze maakten in een hooggelegen bergachtig gebied. Dat de band daar keurig gekleed met nette schoenen en een camera rondliep, zorgde voor verbaasde blikken bij de sportieve wandelaars die in hetzelfde gebied waren.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/NsIsT9dxHlY

Dubbele A-kant

Na ‘Hot Punch’ is ‘Heavy’ de tweede single van Meadowlakes debuutalbum dat gepland staat voor het voorjaar van 2018. Beide singles zijn als dubbele A-kant gereleased op 7 inch vinyl. Het album is opgenomen in de Dufry Studio in Amsterdam en de Mailmen Studio in Utrecht onder productie van Minco Eggersman.