Nieuwe openbare sport- en beweegplek voor Grunobuurt, Laanhuizen en Noorderpoort

GRONINGEN - Laanhuizen en de Grunobuurt in Groningen krijgen een nieuwe openbare sport- en beweegplek.

Bewoners en studenten en medewerkers van Noorderpoort kunnen na oplevering - volgens planning in het voorjaar van 2018 - gratis gebruik maken van de beweegplek aan de Verzetstrijderslaan, ter hoogte van nummer 4. Aannemer Stedon begint volgende week met de aanleg van de nieuwe sport- en beweegplek.

Gemeente Groningen en Noorderpoort

De sport- en beweegplek is gefinancierd door ROC Noorderpoort en de gemeente Groningen. De gemeente Groningen financiert deze vernieuwing vanuit het programma ‘De Bewegende Stad’, een onderdeel van het meerjarenprogramma Sport en Bewegen 2016-2020. De gemeente Groningen en Noorderpoort willen bewoners en bezoekers stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl. Op de nieuwe sport- en beweegplek kunnen de gebruikers basketballen op een volwaardig basketbalveld. Daarnaast is er ruimte om te voetballen en te trampolinespringen. Verder plaatst de aannemer fitnesstoestellen en een tafeltennistafel. Ook is ruimte voor ontspanning; zithoekjes en een schaak- / damtafel.

Wensen en behoeften gebruikers

Bij het ontwerp van de nieuwe sport- en beweegplek stonden de wensen en behoeften van de (potentiële) gebruikers centraal. Bewoners van de Grunobuurt en Laanhuizen, studenten en medewerkers van Noorderpoort zijn actief betrokken bij de voorbereiding op het project. Dit is onder andere gebeurd door enquêtes uit te zetten. Daarnaast zijn er zowel vanuit de buurt (WIJ Rivierenbuurt, wijkraden en een aantal buurtbewoners) als vanuit Noorderpoort suggesties aangeleverd rondom de invulling en inrichting van de sport-en beweegplek. Al deze input heeft uiteindelijk geleid tot het definitieve ontwerp van Lior Steinberg.