Taekwondoschool Sung Zang viert tienjarig bestaan

GRONINGEN - Taekwondoschool Sung Zang uit Groningen bestaat tien jaar.

Dat wordt zondag 10 december vanaf 13.30 uur gevierd met een serie workshops en trainingen in de gymzalen aan de Violenstraat 4. Aansluitend staat een borrel geprogrammeerd. Deelname staat open voor alle leden én oud-leden van Sung Zang.

Martijn en Jantien Lindeboom

Sung Zang werd in 2007 in Helpman opgericht door broer en zus Martijn en Jantien Lindeboom. Na een succesvolle cursus met de titel ‘Dit is Taekwon-Do!’ in het najaar van 2007 werden ongeveer zestig jongeren en volwassenen lid van de nieuwe school. Daarmee was Sung Zang – Koreaans voor fysieke en mentale groei – in één klap een volwaardige school. In 2013 haalden de eerste Sung Zang-leden de zwarte band: vader en zoon Martin en Erik de Vries en Annika Houkes. Datzelfde jaar haalde hoofdtrainer Martijn Lindeboom de zesde dan.

Filiaal in Aduard

Martin en Erik de Vries startten later dat jaar een Sung Zang-filiaal in Aduard. Daar bereiden hun eigen leerlingen zich inmiddels ook voor op de zwarte band. Martin de Vries en Annika Houkes behaalden dit jaar de derde dan. Het aantal zelf opgeleide zwarte bandhouders staat inmiddels op twaalf.

Trainingslocaties

Sung Zang heeft drie trainingslocaties: Helpman (Sweelincklaan 2) en de dojo van Sportcentrum Kardinge in Groningen, en sporthal De Meeden in Aduard. De school heeft een jeugdgroep en twee junioren-/ seniorengroepen. Er wordt getraind op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.
Meer informatie: www.sungzang.nl.