Tweede busje voor De Hulpexpress

GRONINGEN - Wethouder Ton Schroor van de gemeente Groningen doopt vanmiddag (donderdag 7 december om 16.00 uur) de busjes van De Hulpexpress. Plaats van handeling is WIJ Beijum aan de Ilsebrandtsheerd in Groningen.

Stcihting De Hulpexpress helpt mensen met weinig geld of in een isolement met kleine klusjes in en om het huis. De Hulpexpress is een initiatief van Sietze den Iseger, een betrokken buurtbewoner uit Beijum. Gesubsidieerd vanuit het Sociaal Innovatiefonds rijdt hij sinds 2016 met een busje door de stad. Tot nu toe zijn achthonderd mensen geholpen met bijvoorbeed de boodschappen, kleine klusjes in huis, voedselbankpakketten ophalen en tuinafval wegbrengen. Vanwege het succes heeft de Hulpexpress een vervolgsubsidie gekregen waar ze een tweede busje mee heeft gekocht.

Ogen en oren

Op de busjes van De Hulpexpress rijden vrijwilligers, die de ogen en oren van de wijk zijn en in verbinding staan met de mensen in de samenleving. Ze komen achter de voordeur van mensen die in armoede of isolement leven. Wanner het nodig is trekken zij bij de WIJ-teams aan de bel voor verdere ondersteuning van deze mensen.