Nieuwe exposities Kunstlievend Genootschap Pictura

GRONINGEN - Bij Kunstlievend Genootschap Pictura is vanaf zondag 17 december de expositie ‘Sine Tempus Aeternitas’ van de Groninger kunstenaar Lucius (Bloemen) te zien.

Lucius viert zijn zijn 65ste verjaardag met deze expositie. ‘Sine Tempus Aeternitas’ is zijn verjaardagsgeschenk aan familie, vrienden, collega’s, liefhebbers /kopers van zijn werk en - last but not least - de Stad. De tentoonstelling - een soort wintersalon - is samengesteld rond de meerluiken en series die een belangrijk onderdeel vormen van Lucius’ werk. Waar mogelijk worden deze werkstukken aangevuld met losstaande composities, zodat een aardig totaalbeeld ontstaat van zijn kunst. De officiële opening is zaterdag 23 december - Lucius’ verjaardag 23 december om 15.00 uur. Spreker bij die gelegenheid is kunstliefhebber Jan Bijker.

Roel Manschot

De benedenzalen van Pictura vormen vanaf 17 december het decor voor ‘Vormen met vergankelijkheid’ van Roel Manschot. Deze expositie toont werk van Roel Manschot. Hij haalt zijn inspiratie uit de wijze waarop de natuur zich openbaart. In zijn werk tracht hij de ogenschijnlijk verborgen details van de natuur een eigen gezicht en identiteit te geven. In zijn balpentekeningen vormt hij nauwgezet geometrische abstracties en sculpturen op papier. Hierdoor krijgt het lijnenspel een andere dimensie, inhoud en betekenis. De expositie wordt zaterdag 23 december om 15.00 uur geopend door Dinie Wijnmaalen.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_76089" align="aligncenter" width="238"] Voorbeeld van het werk van Roel Manschot.[/caption]

365 + 1 DAYS

Verder worden de bijna dertig noordelijk ontwerpen voor het kalenderboek ‘365 + 1 DAYS’ van Stichting PRINT tentoongesteld. Dit boek bevat het beste wat Nederland te bieden heeft op het gebied van grafische vormgeving.
De tentoonstellingen lopen tot en met 28 januari 2018.