Hemmala Sheerbahadoersing nieuwe directeur RIGG

GRONINGEN - Hemmala Sheerbahadoersing uit Eelderwolde wordt de nieuwe directeur van de Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten (RIGG).

Sheerbahadoersing volgt per 1 februari 2018 Peet de Graaf op, die na het vertrek van directeur Grietje Kalfsbeek in mei 2017, als interim directeur aangesteld is. Hemmala Sheerbahadoersing is sinds 2005 werkzaam bij Menzis, waar zij begon als advocaat. Sinds 2010 is zij manager op verschillende afdelingen geweest; vanaf 2014 senior manager Participaties. In deze rol was zij eindverantwoordelijk voor de inkoop van alle zorg én de uitvoering van de eerstelijnshuisartsenzorg voor een kwetsbare doelgroep. In een korte reactie laat Hemmala Sheerbahadoersing weten dat ze ernaar uit kijkt om, samen met alle stakeholders, een wezenlijke bijdrage te leveren aan een nieuwe fase van ontwikkeling van zowel de organisatie als van de jeugdhulp.

RIGG

De RIGG is door de Groninger gemeenten opgericht om hen te ondersteunen bij de uitvoering van de jeugdhulp, een verantwoordelijkheid die vanaf 1 januari 2015 bij de gemeenten is belegd. De voornaamste taken van de RIGG zijn de inkoop van de niet-vrij toegankelijke jeugdhulp (inclusief contractbeheer), berichtenverkeer, monitoring van financiën en advisering op kwaliteit van de uitvoering van jeugdhulp door gemeentelijke basisteams en jeugdhulpaanbieders. De RIGG bestaat uit een team van vaste medewerkers en beleidsambtenaren vanuit het beleidsterrein Jeugd, en is een tijdelijke uitvoeringsorganisatie (tot 2021) onder de gemeenschappelijke regeling Publieke Gezondheid & Zorg. De RIGG zetelt in Groningen.