Uut de Hoogte | Buurman Bolhuis in de bocht (12)

Groningen - Buurman Bolhuis uit De Hoogte schrijft een column in de Gezinsbode over zijn buren, de familie Bloem-Potje. Hun avonturen zijn te zien in theaterfeuilleton ‘Uut de Hoogte’.

“Nou, ik zal blij zijn als dit godverchemische jaar voorbij is. Het begon al meteen goed, na de vorige kerst: of meneer Bolhuis met behoud van uitkering maar even in het kader van de Wmo de beheerder wilde worden van een compleet buurthuis! Dat het gewoon om ons eigen Cortinghhuis ging, hier bij mij om de hoek op De Hoogte, was een schamele pleister op de wonde, want je zal maar van gemengd dameskoor via een cursus reiki voor beginners tot en met de goudvisfokvereniging in je eentje de hele maatschappelijke veelvuldigheid aan je bar krijgen, allemaal vragend om een glas bij hun flesje bier, terwijl ze heus wel zien dat het ja al in een fokking glas zit ja! Afijn, nog even de kerstdagen van dit jaar zien door te komen en dan heb ik wel even rust verdiend, zeg. Zal je zien dat die hele kudde disfunctionele types hier van De Hoogte allemaal wat willen organiseren in het Cortinghhuis – wat zeg ik? Nu ik erover nadenk is er een meer dan grote kans dat ze een complete kerststal gaan optuigen in de grote zaal, met echte beesten en engelen die wijzen naar het Oosten. Ik zeg je één ding: als er ook maar iemand van plan is hier echt van een baby te gaan bevallen, ben ik weg. Dan maar geen behoud van uitkering!”
Aflevering 12 van ‘Uut de Hoogte’ speelt van speelt vanaf 12 tot en met 23 december in het Der Aa-Theater in Groningen. Meer informatie: www.uutdehoogte.
Meer columns van Buurman Bolhuis