Henk Tiggelaar maakt boek met oude en nieuwe stadsgezichten

GRONINGEN - Bij Noordboek verschijnt vrijdag 15 december het boek ‘Groningen verandert - Oude en nieuwe stadsgezichten’ van Henk Tiggelaar uit Groningen.

Als bouwdeskundige bij de gemeentelijke dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken van de fotografeerde Henk Tiggelaar bijna veertig jaar lang open plekken en gebouwen die op de nominatie stonden om gesloopt te worden. Later maakte hij vanaf dezelfde plek een foto van de nieuwbouw die daar inmiddels stond.

Oude en nieuwe situatie

Dat resulteerde in 2006 en 2009 in de boeken ‘Groningen verandert’ en ‘Groningen verandert deel 2’. Met op de linkerpagina de oude situatie, rechts de nieuwe; beide voorzien van informatieve bijschriften. [caption id="attachment_76006" align="aligncenter" width="522"] Op de linkerpagina de oude situatie, rechts de nieuwe. Foto: Noordboek[/caption] In de nieuwste editie van ‘Groningen verandert’ zijn ook de twee eerdere delen opgenomen. Dit boek (330 pagina’s dik) laat zien dat in de stad Groningen, ook in de crisistijd na 2008, volop gebouwd is. Dinsdag 19 december neemt wethouder Roeland van der Schaaf van Stadsontwikkeling het (symbolische) eerste exemplaar in ontvangst (stadhuis, 16.00 uur).
Henk Tiggelaar Groningen verandert Oude en nieuwe stadsgezichten ISBN 9789056154370