Fusie PvdA-afdelingen Groningen, Haren en Ten Boer

GRONINGEN - De afdelingen Groningen, Haren en Ten Boer gaan fuseren. De oprichtingsvergadering van de nieuwe PvdA-afdeling vindt donderdag 7 december plaats in het Platformtheater in Groningen.

De oprichtingsvergadering staat onder leiding van Jacques Wallage als onafhankelijk voorzitter. Het eerste agendapunt na de oprichting is het kiezen van een nieuw afdelingsbestuur. Pascal Roemers zal worden voorgedragen als voorzitter, Anje Toxopeus als vicevoorzitter. Op de ledenvergadering volgt een openbare bijeenkomst met de onlangs gekozen landelijk voorzitter van de PvdA , Nelleke Vedelaar.

Herindeling

De voornaamste reden voor de fusie is de te verwachten herindeling van de drie gemeenten. De besluitvorming over het betreffende wetsontwerp in de Tweede en Eerste Kamer wordt pas in het voorjaar verwacht en gaat gepaard met de nodige emoties. Toch kiezen de drie PvdA-afdelingen ervoor om nu al samen te gaan. Zij doen dit om de gemeenteraadsverkiezingen van november 2018 tijdig en optimaal te kunnen voorbereiden. De komende maanden worden in het hele gebied kandidaten gezocht voor de nieuwe gemeenteraad. Om te komen tot een verkiezingsprogramma, met aandacht voor de toekomst en belangen van inwoners uit het hele gebied van de ‘oude’ gemeenten Ten Boer, Haren en Groningen, worden bijeenkomsten georganiseerd.