Ook Kids United kruist degens met ADO Den Haag

GRONINGEN - Net als de A-selectie van FC Groningen kruiste Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-team, zaterdag de degens met ADO Den Haag. Plaats van handeling was het Car Jeans Stadion in Den Haag.

Hoewel ADO Den Haag pas onlangs, in navolging van FC Groningen, Roda JC en Ajax, een G-team opstartte - de G-storks - en zaterdag zijn eerste wedstrijd speelde, was het oppermachtig aan Kid United: 5-0. Dit vooral dankzij een veel grotere selectie. Kids United was met dertien spelers naaar Den Haag afgereisd. Het 22-koppige G-storks kon halverwege het hele team vervangen. Na het laatste fluitsignaal reikte Kids United een beker uit aan Michel Kouer van ADO Den Haag in de Maatschappij. “Ook kregen onze vrienden uit Den Haag een Groninger koek”, meldt Kids United-voorman Onno Kukler.

Familiegevoel

Ondanks de nederlaag genoot hij met volle teugen. “Prachtig om te zien hoe de spelers en staf omgaan met onze spelers. Begroetingen over en weer zorgden weer voor een groot familiegevoel. Na afloop van de voorwedstrijd liet onze ambassadeur Sergio Padt zich ook nog even zien in de kleedkamer.” Vervolgens nuttigden de Kids United spelers een maaltijd in het ADO-museum, waarna ze op de tribune zagen hoe ‘grote broer’ FC Groningen met 3-0 te sterk was voor ADO Den Haag.

Groninger Gezinsbode