CDA: De Kaaskop meest toegankelijke winkel in Groningen

GRONINGEN - [caption id="attachment_75965" align="alignright" width="151"] Foto: CDA Groningen[/caption]

GRONINGEN - De Kaaskop in de Zwanestraat is volgens het CDA Groningen de meest toegankelijke winkel in Groningen. Het CDA Groningen is de afgelopen maanden op zoek gegaan naar die ondernemer die uitblinkt in het toegankelijk maken van zijn of haar winkel. Is de winkel begaanbaar, zijn er drempels in de winkel of is er een gehandicaptentoilet?

De Kaaskop en Happy Walker

Diverse winkels werden via e-mail en sociale media bij de christendemocraten aangedragen. Kaas- en delicatessenwinkel De Kaaskop in de Zwanestraat en schoenenwinkel Happy Walker in de Steentilstraat sprongen er volgens de CDA’ers uit. Een toegankelijkheidsjury bestaande uit Geert de Breucker (Oogvereniging), Marlieke de Jonge (voorheen Gehandicaptenraad) en CDA-fractievoorzitter René Bolle moest uiteindelijk, na inspectie in de winkels, beslissen wie er met de prijs vandoor ging. “We hebben beide winkels getoetst op criteria als verlaagde drempels, een invalidentoilet, maar ook service”, zegt Bolle. “Het was een lastige keuze, maar De Kaaskop kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.”

Anne Kuik

De prijs is een vervolg op het initiatiefvoorstel dat oud CDA-raadslid, en sinds maart 2017 Tweede Kamerlid, Anne Kuik indiende om van Groningen de meest toegankelijke stad van Nederland te maken. Het voorstel werd destijds unaniem aangenomen in de gemeenteraad. Bolle: “Er moet nog veel gebeuren om die ambitie waar te maken. Gelukkig zijn er veel winkels zoals Happy Walker en De Kaaskop die het goede voorbeeld geven. Met deze prijs spreken wij onze waardering voor hen uit.”