InnoCore Pharmaceuticals wint Groninger Ondernemingsprijs 2017

GRONINGEN - InnoCore Pharmaceuticals uit Groningen heeft de Groninger Ondernemingsprijs 2017 gewonnen.

De prijs werd donderdagavond in MartiniPlaza door commissaris van de koning René Paas overhandigd aan CEO Jan Hendriks van InnoCore Pharmaceuticals. De jury verkoos InnoCore Pharmaceuticals boven Holthausen Groep en Team 4 Architecten.

InnoCore Pharmaceuticals

InnoCore Pharmaceuticals ontwikkelt medicijnen op basis van bio-afbreekbare eiwitten (polymeren). Dankzij deze gepatenteerde vinding kunnen medicijnen gedurende langere tijd gedoseerd aan het lichaam worden afgegeven, met als voordeel dat patiënten minder vaak geïnjecteerd hoeven te worden en minder vaak naar het ziekenhuis hoeven. Een ander voordeel is dat er geen piekniveaus optreden in de dosering en dat er daardoor minder kans is op bijwerkingen en complicaties.

45 medewerkers

“Wij werken met een jong en internationaal team van ongeveer 45 medewerkers in opdracht van grote internationale farmaceutische bedrijven”, legde Jan Hendriks uit. “Onze dichtstbijzijnde klant zit op 600 kilometer afstand, dus extra naamsbekendheid was voor ons geen doorslaggevend argument om mee te doen aan deze verkiezing. We hebben het vooral gedaan voor onze medewerkers, die dagelijks met zoveel passie en enthousiasme in onze laboratoria werken.”

Juryrapport

Uit het Juryrapport: ‘De keuze voor InnoCore Pharmaceuticals laat zien dat de Groninger economie sterk is in de sector Life Science & Health en een gunstig vestigingsklimaat biedt aan ondernemingen die op wereldniveau willen presteren. De jury prijst de onderneming voor de strategische focus op het belang van opdrachtgevers en patiënten, het innovatieve product ontwikkelingsproces, de baanbrekende octrooien, patenten en licenties die het leven van mensen aanzienlijk verbeteren en de aandacht voor (jong) internationaal toptalent, leidend tot extra werkgelegenheid voor hoog opgeleiden.’

Jury

De jury van de Groninger Ondernemingsprijs bestond uit gedeputeerde EZ van de provincie Groningen Patrick Brouns (voorzitter), Siem Jansen van de NOM, Rienk Jan van der Kooi van Eska (winnaar Groninger Ondernemingsprijs 2016), Erik Jan Worst van Ophtec (winnaar Groninger Ondernemingsprijs 2015), Paul Schreuders (XPAR Vision), Heleen van Balen (Commerciële Club Groningen), Eelco Koehoorn (VNO-NCW Noord) en Erik van ‘t Hoff (MKB Noord).