Opening vernieuwde sportplek Diamantpark

GRONINGEN - Wethouder Paul de Rook opent woensdag 29 november om 13.30 uur de vernieuwde sportplek in het Diamantpark in Groningen. Verschillende clubs en gebruikers demonstreren bij deze gelegenheid de toestellen.

De skatebaan in het Diamantpark was aan vervanging toe. Aanleiding voor de gemeente om samen met buurtbewoners, verenigingen en ondernemers uit Vinkhuizen aan een vernieuwde sportplek te werken. Bewoners hebben in meerder rondes inbreng kunnen geven. Vanuit de omgeving zijn ideeën opgehaald, die door ontwerper Lior Steinberg verwerkt zijn in een ontwerp met drie cirkels die verschillende functies bevatten.

Vernieuwde sportplek

De vernieuwde sportplek heeft nieuwe buitenfitness-attributen, obstakels voor freerunners, een pannakooi en een calisthenics-toestel. Verder heeft het basketbalveld een opknapbeurt gekregen en is het groen aangepakt. Daardoor is het zicht verbeterd en is meer verbinding ontstaan tussen de verschillende sportgedeeltes.

De Bewegende Stad

De gemeente financiert deze vernieuwing vanuit het programma ‘De Bewegende Stad’, een onderdeel van het meerjarenprogramma Sport en Bewegen 2016-2020. Ook winkeliersvereniging Vinkhuizen en studentenvereniging Albertus Magnus hebben bijgedragen.