Annelies Meuleman verruilt Groninger Forum voor Drents Museum

GRONINGEN - Annelies Meuleman verruilt het Groninger Forum in Groningen voor het Drents Museum in Assen. De raad van toezicht van het Drents Museum heeft haar benoemd tot zijn nieuwe zakelijk directeur.

Meulman is nu nog hoofd financiën en organisatie van het Groninger Forum. Zij start 1 februari 2018 met haar nieuwe functie. Binnen het Drents Museum wordt Meuleman verantwoordelijk voor commerciële zaken, financiën, facilitaire zaken en personeelszaken. Ze vormt straks samen met algemeen directeur Harry Tupan het tweehoofdige bestuur van het Drents Museum.

Professionaliseren

“Wij zijn zeer verheugd met de benoeming van Annelies Meuleman”, licht voorzitter Han Noten van de raad van toezicht toe. “Zij is in onze ogen een uitstekende persoon om de zakelijke kant van het museum uit te bouwen en de bedrijfsvoering verder te professionaliseren.” Algemeen directeur Harry Tupan: “Ik ben heel blij dat Annelies Meuleman het Drents Museum komt versterken en ik verheug me op onze samenwerking.” Annelies Meuleman: “Het Drents Museum is voor mij een van de meest succesvolle musea in Nederland en ik beschouw het als een enorme eer om bij te dragen aan de ontwikkeling van het museum.

Ännelies Meuleman

Annelies Meuleman (Naarden, 1966) heeft heeft een bedrijfsmatige achtergrond. Zij heeft veel ervaring bij verschillende organisaties in de culturele sector. Zij produceerde speelfilms en televisieseries, een opera en een aantal theatervoorstellingen op locatie. Sinds 2008 heeft zij zich bij het Groninger Forum toegelegd op de opbouw van de organisatie en heeft zij gezorgd voor een stevig financieel fundament.