Politie zoekt verdachte van oplichting

GRONINGEN - De politie Groningen doet vanmorgen via Twitter een oproep uit te kijken naar een vrouw die verdacht wordt van oplichting. Door middel van een zogeheten babbeltruc zou ze mensen geld afhandig hebben gemaakt.

De politie verspreidt foto's van de vrouw en doet vanavond nog een oproep in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Op de foto is de vrouw te zien terwijl ze met een man telefoons kocht bij twee telefoonwinkels in Groningen. Het geld waarmee de telefoon werden gekocht was buitgemaakt na telefonische oplichting.

Belastingdienst

In februari dit jaar werd een eigenaresse van een bedrijf gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van de belastingdienst. Mevrouw moest een groot geldbedrag overmaken naar twee verschillende rekeningnummers. Deed zij dit niet dan zou haar bedrijf failliet worden verklaard. Na politieonderzoek bleek dat een gedeelte van het geld werd gebruikt bij de aankoop van telefoons. In september plaatste de politie beelden van de twee verdachten, een man en een vrouw, op de website. Daar kwamen enkele tips over binnen. Omdat er ook namen werden genoemd, zijn de foto’s offline gehaald. De vermoedelijke identiteit van de mannelijke verdachte is inmiddels bekend. Het vermoeden bestaat dat hij in het buitenland verblijft. De politie is nog op zoek naar de vrouw. Daarom wordt er vanavond, dinsdag 28 november, nogmaals aandacht aan de zaak besteed en is haar foto dit keer te zien in Opsporing Verzocht.