Blije kinderen bij Kinderhulp Sinterklaasfeest Groningen

GRONINGEN - Nationaal Fonds Kinderhulp nodigde zaterdag 10.000 kinderen en ouders uit voor een filmochtend bij 22 Pathé bioscopen door het land. Ook in Pathé Groningen.

Deze filmochtend was bedoeld voor kinderen die in armoede leven en voor wie december helemaal geen feestje is. In het kader van ‘Actie Pepernoot’ werd de film ‘Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer’ gedraaid en maakten de Sint en de Pieten van De Club van Sinterklaas hun opwachting in de bioscoop. Uiteraard gingen de kinderen niet met lege handen naar huis; voor ieder van hen lag een goodiebag klaar. “Ieder kind verdient een feestelijke decembermaand”, zegt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp. “Ook kinderen in armoede gunnen wij de beleving van Sinterklaas, zij moeten op school ook gewoon mee kunnen praten over dit feest.”

Actie Pepernoot

Met ‘Actie Pepernoot’ zorgt Nationaal Fonds Kinderhulp er al zeventien jaar voor dat kinderen die in armoede leven tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond. Maatschappelijke organisaties kunnen bij Kinderhulp een cadeaukaart ter waarde van € 20 aanvragen waarmee ze een persoonlijk cadeau voor het kind kunnen uitzoeken. ‘Actie Pepernoot’ wordt ondersteund door de VriendenLoterijen donateurs.