De Wijert naar stembus voor wijkdeal

GRONINGEN - Inwoners van De Wijert in Groningen kunnen komende week stemmen voor de wijkdeal De Wijert.

De Innovatiewerkplaats aan de Van Schendelstraat is van 27 november 14.00 uur tot en met zaterdag 2 december 15.00 uur ingericht als stemlokaal. Het online stemformulier op www.wijkdealdewijert.nl gaat zondag 26 november om 12.00 uur open en sluit zaterdag 2 december om 15.00 uur. Wethouder Paul de Rook maakt zaterdag 2 december om 16.00 uur de uitslag bekend.

Wijkdeal De Wijert

In het kader van de wijkdeal De Wijert zijn de afgelopen maanden dertig bijeenkomsten geweest. Zowel per buurt als op thema spraken rond de driehonderd inwoners en betrokkenen over de toekomst van de wijk. Alle ideeën zijn samengevat in een lijst van 22 projecten. Wijkbewoners kunnen stemmen op de projecten die zij belangrijk vinden. Zij hebben daarvoor een ‘stemboekje’ in de brievenbus gekregen met een omschrijving van alle 22 projecten, inclusief een stemformulier.

Wijkagenda

De uitslag van de stemweek, de wijkdeal, vormt de wijkagenda voor de komende jaren. De top 10 gekozen projecten heeft de hoogste prioriteit. De andere projecten zijn ook onderdeel van deze wijkagenda en zullen worden gerealiseerd zodra het kan.

Koplopers

Wijkbewoners, scholen, corporaties, ondernemers en professionals; alle partijen dragen bij aan de uitvoering van de wijkagenda. Bijvoorbeeld door slim samen te werken. In maart is een koplopers-groep gevormd. Deze bestaat uit actieve wijkbewoners en professionals die de drijvende kracht zijn achter het proces van de wijkdeal.

Experiment

De gemeente Groningen experimenteert met nieuwe vormen van bestuur in de wijk. Wijkdeal De Wijert is één van de vijf experimenten waarbij voorop staat dat wijkbewoners, ondernemers en professionals in de wijk gezamenlijk bepalen wat ze de komende jaren in hun wijk willen verbeteren.