Politie pakt vijf mannen op voor straatroven

Groningen - Met de aanhouding van vijf mannen heeft de politie acht straatroven in de stad Groningen opgelost. Drie van hen zitten nog in de cel.

Het gaat om twee Stadjers van 20 en 24 jaar oud en een 24-jarige man zonder vast woonadres. Een 21-jarige man uit Leeuwarden en een 21-jarige man uit Leek waren bij enkele zaken betrokken, maar zij zijn al weer vrij gelaten. De zaak kwam volgens de politie aan het rollen nadat op 24 september een 19-jarige man uit de Friese gemeente Littenseradeel op het Martinikerkhof werd beroofd van dure kleding en een horloge. Hij deed aangifte bij de politie.

Instagram

Enkele dagen later kwam de man terug naar het politiebureau. Hij had op Instagram een foto gezien van iemand die zowel zijn kleren droeg als ook zijn horloge om had. De politie pakte de 20-jarige inwoner van Groningen op en kwam zo ook de 21-jarige uit Leek op het spoor. Niet veel later vond een tweede straatroof plaats, waarbij een 25-jarige Groninger door drie mannen werd gedwongen om geld te pinnen op het Gedempte Zuiderdiep. De daders bedreigden en mishandelden hem. Ze werden getraceerd en opgepakt. Uit het politieonderzoek bleek dat alle verdachten elkaar kennen en dat ze soms ook samenwerkten. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor nog zes straatroven in Groningen, ook in september en oktober.

Onder invloed

De slachtoffers waren in alle gevallen onder invloed na een avondje stappen. Ze werden eerst vriendelijk benaderd en daarna beroofd.