Stadjer Kars Tuinder wint publieksprijs National Geographic Fotowedstrijd 2017

GRONINGEN - Kars Tuinder is in de prijzen gevallen bij de National Geographic Fotowedstrijd 2017. De stad-Groninger fotograaf won de publieksprijs in de categorie Mens met een bijzonder belichte opname van Afrikaanse kinderen.

De National Geographic Fotowedstrijd 2017 kende drie categorieën: Dier, Landschap en Mens. In elk daarvan mocht behalve de jury ook het publiek uit vijftien genomineerden een winnaar aanwijzen. In totaal werden er bijna 25.000 stemmen uitgebracht.

Algemene winnaar

Voor de prestigieuze wedstrijd, die dit jaar voor de negende keer plaatsvond, werden bijna veertienduizend foto’s ingezonden. De jury was unaniem in haar keuze voor de algemene winnaar: een foto van een ontpoppende vlinder, gemaakt door Mascha van Lynden tot Oldenaller (49) uit Klazienaveen.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_75622" align="aligncenter" width="431"]© Mascha van Lynden tot Oldenaller De winnende foto van Mascha van Lynden tot Oldenaller. © Mascha van Lynden tot Oldenaller[/caption] De prijsuitreiking vond woensdagavond plaatsin Hotel Arena in Amsterdam. De winnende foto wordt gepubliceerd in het decembernummer van National Geographic magazine.